{"id":559,"date":"2024-07-16T13:21:04","date_gmt":"2024-07-16T10:21:04","guid":{"rendered":"http:\/\/thinkorganic.se\/?p=559"},"modified":"2024-07-16T14:22:33","modified_gmt":"2024-07-16T11:22:33","slug":"sommar-hemester-och-lite-glass","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.thinkorganic.se\/sommar-hemester-och-lite-glass\/","title":{"rendered":"Sommar, hemester och lite glass"},"content":{"rendered":"\n
23 JULI, 2020<\/p>\n\n\n\n
Written by<\/em>CHARLOTTA<\/p>\n\n\n\n Vi k\u00f6r hemester i \u00e5r igen. Det \u00e4r s\u00e5 mycket som \u00e4r konstigt med det h\u00e4r \u00e5ret. Vi har blivit extra bra p\u00e5 att bara vara hemma, vi har snart haft semester i tre veckor men bara gjort sm\u00e5 utflykter n\u00e4ra hemma.<\/p>\n\n\n\n Regnar det eller \u00e4r d\u00e5ligt v\u00e4der s\u00e5 sorterar vi och rensar och \u00e5ker till loppisar. Eller s\u00e5 tittar vi p\u00e5 en bra serie \/ film. Vi har ocks\u00e5 pysslat mycket i tr\u00e4dg\u00e5rden. En sak vi \u00e4ter ganska mycket av under sommar och semester \u00e4r glass. Det k\u00e4nns inte s\u00e5 j\u00e4ttebra att bjuda p\u00e5 glass som inneh\u00e5ller en massa knasiga ingredienser och tillsatser.<\/p>\n\n\n\n Precis som med all matlagning, g\u00f6r man det fr\u00e5n grunden sj\u00e4lv, s\u00e5 vet man vad man stoppar i sig och barnen f\u00f6r n\u00e5got. V\u00e4lj ekologiska r\u00e5varor i den m\u00e5n du kan och njut av att \u00e4ta n\u00e5got som du vet inte inneh\u00e5ller on\u00f6diga ingredienser.<\/p>\n\n\n\n Det beh\u00f6ver inte vara sv\u00e5rt, jag lovar! Om du \u00e4r som jag, ot\u00e5lig och har ont om tid, funkar detta recept utm\u00e4rkt UTAN glassmaskin.<\/p>\n<\/blockquote>\n\n\n\n Vill man inte g\u00f6ra vanlig gr\u00e4ddglass kan man enkelt g\u00f6ra pinnglass eller isglass.\u00a0H\u00c4R finns fler recept p\u00e5 enkla och nyttiga glassar.<\/em><\/p>\n\n\n\n Men h\u00e4r kommer recept p\u00e5 v\u00e5r absoluta favoritglass:<\/p>\n\n\n\n 250 g jordgubbar (eller t.ex. bl\u00e5b\u00e4r eller hallon) Sk\u00e4r jordgubbarna i mindre bitar och mixa till en pur\u00e9 tillsammans med pressad citron. Blanda pur\u00e9n med kondenserad mj\u00f6lk. Vispa gr\u00e4dden fluffig och blanda med pur\u00e9n. L\u00e5t eventuellt st\u00e5 i kylen tills blandningen \u00e4r helt kall. K\u00f6r i glassmaskin tills glassen \u00e4r f\u00e4rdig. H\u00e4ll upp i en sk\u00e5l och st\u00e4ll i frysen.<\/p>\n\n\n\n Har ni inte n\u00e5gon glassmaskin g\u00e5r det ocks\u00e5 bra. Jag g\u00f6r alltid glassen utan glassmaskin. Det \u00e4r lite \u201cjobbigare\u201d eftersom man m\u00e5ste g\u00e5 och r\u00f6ra i glassen med j\u00e4mna mellanrum och konsistensen blir inte lika perfekt kr\u00e4mig som n\u00e4r man har glassmaskin. F\u00f6lj receptet som vanligt och kyl sk\u00e5len i kylen tills blandningen \u00e4r helt kall. St\u00e4ll sedan in sk\u00e5len i frysen och r\u00f6r om eller vispa i glassen 3-4 g\u00e5nger under infrysningen, antingen med en sked eller med elvisp. Det \u00e4r f\u00f6r att minska iskristallerna s\u00e5 mycket som m\u00f6jligt. Efter ca 3-4 timmar \u00e4r glassen klar.<\/p>\n\n\n\n Foto: Charlotta Lingwall<\/em> 23 JULI, 2020 Written byCHARLOTTA Vi k\u00f6r hemester i \u00e5r igen. Det \u00e4r s\u00e5 mycket som \u00e4r konstigt med det h\u00e4r \u00e5ret. Vi har blivit extra bra p\u00e5 att bara vara hemma, vi har snart haft semester i tre veckor men bara gjort sm\u00e5 utflykter n\u00e4ra hemma. Regnar det eller \u00e4r d\u00e5ligt v\u00e4der s\u00e5 sorterar…<\/p>\n","protected":false},"author":2,"featured_media":0,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[6],"tags":[],"class_list":["post-559","post","type-post","status-publish","format-standard","hentry","category-blog"],"yoast_head":"\n
Det \u00e4r s\u00e5 mysigt att bara vara och leva i nuet. Ta dagen som den kommer.<\/p>\n\n\n\n\n
Ingredienser till 1 liter glass:<\/h3>\n\n\n\n
1 msk pressad citron
1 burk s\u00f6tad kondenserad mj\u00f6lk (ca 400 g)
2,5 dl vispgr\u00e4dde<\/p>\n\n\n\nAtt g\u00f6ra glass utan glassmaskin<\/h3>\n\n\n\n
Men det blir himla gott i alla fall!<\/p>\n\n\n\n
Recept fr\u00e5n boken \u201cLomelinos glass\u201d av Linda Lomelino<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"